Sedan ett drygt år tillbaka finns Skånes Taltidning att lyssna på i Apples Podcaster. Ett smidigt sätt att lyssna tycker många – fast nu är det problem. Det kommer sig av att appen har fått ett nytt utseende i Apples nya operativsystem IOS9. Du som inte uppdaterat än: vänta ett par veckor! Det är alltid en massa fel i början och så även nu. Det som hänt med Podcaster är bland annat att knappen för att enkelt hoppa vidare till nästa spår har försvunnit. Voiceover kallade den för ”nästa spår”. Istället får man klicka på knappen ”Nästa” och då kommer man till en lista som kan innehålla både den egna lyssningshistoriken, en knapp för pågående podd och sedan en lista över spåren i tidningen du lyssnar på, överskriften här är ”Kapitel”. Går det inte att scrolla så markera en post i listan först.

Man kan också råka hamna på en smal vy som kallas Minispelare. För att komma till den vanliga vyn klickar man på tidningens nummer i minispelaren.

För er som ser litegrann så har knapparna för att spola framåt/bakåt femton sekunder försvunnit. De finns där dock – voiceover läser upp dem och de är aktiva. Knapparnas placering är som tidigare till vänster respektive höger om playknappen i den stora vyn.

Dessutom har färgen i appen ändrats, så att bakgrund och text ändras beroende på vilken podd man lyssnar till. Eftersom bilden vi använder är svart och grön, har bakgrunden blivit svart och texten grön. Kanske bra för vissa som gillar omvänd kontrast, men det kan bli underliga färger om man lyssnar på andra poddar.

Vi hoppas att Apple släpper en ny verison snart, till dess kan vi inte göra så mycket. Vi rekommenderar vanlig lyssning här på hemsidan så länge, och vill du som prenumerant ha en skiva istället är du välkommen att höra av dig. Men som sagt – har du inte uppdaterat till IOS9 än, är det en bra idé att låta bli och låta barnsjukdomarna tas om hand först. Vi raderar inga nummer från Podcaster, utan du kommer att kunna läsa ikapp där sedan om du vill.