Skånes Taltidnings reportrar Birgitta Fredén och Helena Frank rodde hem två pris av två möjliga när medlemmarna i Taltidningsproducenternas Förening TTF möttes i Karlskrona.

Guldkassetten 2015 gick till Helena Frank för reportaget ”Ljudmojängerna låter inte i luften”. Temat är blindfotboll där den seende reportern faktiskt också själv gör mål – med ögonbindel.
– Det känns som en fullträff, säger Helena Frank, och fortsätter:
– Det var ett roligt reportage att göra, spelarna och tränarna var väldigt entusiastiska och engagerade i sporten, och detta är en mer okänd handikappsport som inte riktigt fått fäste i Sverige ännu.
Juryn skriver: ”Vinnaren kombinerar bra ljudkvalitet med spännande innehåll om ett föga känt ämne. Reportaget är gjort med fläkt, tempo och engagemang.”

Hederspriset gick till Skånes Taltidnings chefredaktör Birgitta Fredén för reportaget ”Det är svårt att studera utan hjälpmedel” där lyssnarna får möta den synskadade flyktingen Ihab Baker från Syrien på svenskundervisningen.
– Jag är väldigt glad över hederspriset och över att  ett reportage som ligger så aktuellt i tiden uppskattades av juryn, säger den häpna pristagaren.
Juryns motivering lyder: ”Ett inträngande reportage om att som synskadad lära sig ett främmande språk. Många infallsvinklar och många röster ger ett mångfaldsperspektiv som skapar intresse.”.

Inslagen ligger på TTF:s hemsida. Där finns även övriga tävlingsbidrag.