Här samlar vi serier av olika slag, t ex våra sommarserier som har olika teman varje år. Här finns också andra serier, om digitala betaltjänster och hur du kan träna hemma, bland annat. Du kan ladda ner alla inslag i en serie i en zipfil och spara på din dator.

Sommarserie (2023)

Årets sommarserie handlade om skånska dialekter, både nutida och historiska. Varför låter skånska som den gör? Hur har den förändrats med tiden? Vi hör till exempel hur medeltidsskånska antagligen lät, och undersöker när diftongerna gjorde entré. Vi lyssnar också på den ”skönaste sydskånska dialekten”, bland mycket annat.
Sommarserie 2023

Ljus och kontraster för en tydligare vardag (2022)

I en serie i fyra delar berättar Christin Hult, numera pensionär men tidigare arbetsterapeut i Malmö och synpedagog på Synenheten i Lund, hur personer med synrester kan tänka för att se så mycket det går. Hon tipsar om olika typer av lampor och hur man använder sig av ljus och kontraster i hemmet för att maximera synen.
Ljus och kontraster

Politikerserie (2022)

Inför höstens val intervjuade taltidningens tidigare chefredaktör Birgitta Fredén representanter för partierna i regionfullmäktige i Skåne om deras åsikter och förslag när det gäller funktionshinder och tillgänglighet, särskilt för personer med synnedsättning eller blindhet. Här nedan kan du ladda ner en fil med alla intervjuerna.
Politikerserien 2022

Sommarserie (2021)

Sommarserien 2021 hade skånska tempel som tema. Vi besökte heliga hus runtom i Skåne, till exempel ett thaibuddhistiskt tempel utanför Eslöv och en synagoga i Malmö. Dessutom tittade vi på målningar från 1100-talet i en kyrka utanför Ystad och besökte också en avkristnad kyrka. Vi gjorde också ett besök i den stora moskén i Malmö, bland annat.
Sommarserie 2021

Sommarserie (2020)

Årets sommarserie hade skånska hantverk som tema. Vi lyssnade på lergökar i Ängelholm, bakade spettekakor i Sjöbo, och lärde oss att bygga korsvirkeshus, bland annat. Dessutom var vi i Höganäs och lärde oss om saltglaserad keramik, och åkte till en av två kvarvarande tunnbindare i Sverige, som funnits på samma plats sedan slutet av 1800-talet.
Sommarserie 2020

Träna hemma med Fatmir Seremeti (2020)

Hur håller man formen hemma? Fatmir Seremeti, mångårig kapten i svenska goalboll-landslaget, delar med sig av sina bästa träningstips. Träna bland annat rygg, mage, rumpa och kondition med enkla övningar som du kan göra hemma.
Träna hemma

Serie om digitala betaltjänster (2019)

Swisha och blippa, hålla reda på lösenord och använda mobilt bank-id. I vår serie om digitala betaltjänster gav IT-pedagogen Suleiman Khallat från KommSyn tips om att handskas med betaltjänster när en ser dåligt eller inte alls.
Digitala betaltjänster

Sommarserie (2019)

Skånska strandhugg var namnet på detta års sommarserie. Och den förde oss till en rad vattennära platser runtom i Skåne. Vi besökte en stenåldersskog under havsytan i Kåseberga, Fiskehoddorna vid Malmö Museer, sökte spår efter Branteviks en gång lysande fartygshistoria och letade svar på huruvida Ålabodarna gjorde skäl för sitt namn. För att nu nämna något. I länken härunder finns alla reportagen samlade på ett ställe för nedladdning.
Sommarserien 2019

Politikerserie (2018)

Inför valet 2018 intervjuade taltidningens tidigare chefredaktör Birgitta Fredén representanter för partierna i regionfullmäktige i Skåne om deras åsikter och förslag när det gäller funktionshinder och tillgänglighet, särskilt för personer med synnedsättning eller blindhet. Här nedan kan du ladda ner en fil med alla intervjuerna.
Politikerserien 2018

Sommarserie (2018)

Skåne under ytan kallade vi vår serie denna heta sommar då vi gjorde arkeologiska nedslag Skåne runt. Med start i järnåldersstaden Uppåkra fortsatte vi över trädgårdsarkeologiska fynd i Hardeberga och vrakletande i Östersjön till stenåldersgravar vid vägen till Trelleborg. Detta, och resten av serien hittar du i länken här under.
Sommarserien 2018

Sommarserie (2017)

Skånska filmer och filmplatser stod i fokus i denna serie. Vi började i Kristianstad och filmmuseet, inspelningsplats för de första filmerna i Sverige. Sedan besökte vi bland annat Brösarps backar, där Bröderna Lejonhjärta och Äppelkriget delvis spelades in. Vi hittade återstoden av Kvarteret Korpen i Malmö, tog en titt på kommissarie Wallanders Ystad och plötsligt var vi i Vinslöv, för att nu nämna några avsnitt.
Sommarserien 2017.

Sommarserie (2016)

Detta år handlade sommarserien om skånska smultronställen. Det ledde oss till en strand i Åhus, ett litet fiskemuseum i Skåre och till doftande kryddor på Österlen, för att nämna något. Dessutom gjorde vi en nostalgisk tripp till bensinmackens förlovade tid och provade en tågbil på järnvägsmuseum i Kristianstad.
Sommarserien 2016.

Kostserie (2016)

I en serie i nio delar går Charlotte Erlanson-Albertson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, igenom hur olika livsmedel påverkar oss. Serien sändes under februari-mars 2016, och inslagen är gjorda av Birgitta Fredén.
Kostserien 2016.

Sommarserie (2015)

Temat för detta års sommarserie var Skånska resor. Vi åkte allt ifrån ångtåg på Österlen och gondol i Malmö till färja i Ivösjön och färdtjänst med start i Ystad. Dessutom gick vi bland annat i kända författares fotspår och på pilgrimsvandring.
Sommarserien 2015.