Behandling av personuppgifter

Här hittar du information om hur dina personuppgifter behandlas när du prenumererar på Skånes Taltidning eller vårt nyhetsbrev. Informationen vänder sig både till dig som redan är prenumerant och till dig som vill starta en prenumeration.

Vi på Skånes Taltidning behandlar dina kontaktuppgifter som namn, adress, telefonnummer och epost-adress med stöd av ett samtycke från dig för att vi ska kunna skicka ut tidningen till dig. Du kan när som helst avsluta din prenumeration genom att kontakta oss och vi tar då bort dina uppgifter ur vårt register.

Har du registrerat dig som prenumerant före den 25 maj 2018 samtyckte du till behandling av de personuppgifter som du då lämnade och du fortsätter att få Skånes Taltidning så länge du själv önskar.

Vill du bli ny prenumerant behöver vi ditt samtycke för att kunna behandla dina personuppgifter enligt informationen ovan. Du ger ditt samtycke genom kryssa i en ruta i samband med din anmälan.

Vi delar inte med oss av uppgifterna. Enda undantaget är om du vill lyssna via MTM:s system, då måste de och deras tekniska underleverantör få tillgång till de uppgifter som behövs för att leverera tidningen.

Du har rätt att begära ett registerutdrag, rätt att få felaktiga uppgifter rättade eller raderade, rätt att begära begränsning, rätt att invända mot behandlingen, samt rätt att begära att uppgifterna flyttas. Du har även rätt att närsomhelst återkalla ditt samtycke. Är du missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du även rätt att lämna in ett klagomål till Datainspektionen.

Har du frågor, funderingar och i övrigt vill komma i kontakt med oss kan du vända dig till skanestaltidning@skane.se.

Här kan du läsa hur Region Skåne behandlar personuppgifter.

På Datainspektionens webbplats hittar du information om Dataskyddsförordningen.