Ur innehållet:
Ryttarförening överklagade Maria Adells skadeståndsmål till HD.
Fler ska arbeta trots sin sjukdom enligt nya sjukförsäkringssystemet.
Tillgänglig turism en snabbt växande affär – ny webbtjänst ska göra den möjlig.
Månadens ansikte är Sven-Erik Alhem.
Årets sommarserie: skånska stenar och statyer.

Lyssna på hela tidningen strömmande

Intro (1.33)

”Det hårdaste slaget hittills.” Helsingborgsbon Maria Adell, som blev blind i en hästolycka, är bedrövad efter att ryttarförening överklagat skadeståndsmål till HD. (2.04)

Telegram (1.59) Tre skånska radiotidningar läggs ut på entreprenad. * Kvinna ögonopererad tre gånger – ömma ögon enda resultatet.

”Det är nog inte alla som förstått att det gäller dem.” Fler ska arbeta trots sin sjukdom – nu kommer det nya sjukförsäkringssystemet. (10.34)

Ska man kunna bo kvar hemma, fast man är gammal? Het debatt i riksdagen. (5.50

Öppnat och stängt (1.18)

Tillgänglig turism en snabbt växande affär – en ny webbtjänst ska göra den möjlig. (7.41)

Han kräver hårdare tag mot brottslingar och tvekar inte att ryta till i samhällsdebatten. Fast privat är han lite feg. Månadens ansikte sitter på mångårige överåklagaren och nyblivna deckarförfattaren Sven-Erik Alhem. (14.41)

Seriestart: Vi tittar närmare på skånska stenar och statyer, som har en historia att berätta. Denna vecka hälsar vi på en både älskad och hatad figur som aldrig slutar gråta. (11.39)

Nöjestips (7.41)

Kalendern (3.57)

Föreningsruta för hela Skåne (10.54), Föreningsruta för sydvästra Skåne (3.33), Föreningsruta för mellersta och östra Skåne (2.51), Föreningsruta för norra Skåne (2.29)

Redaktionsruta (1.08)