Välkommen till Skånes Taltidnings blivande hemsida! Det här är en byggarbetsplats där vi just nu provar oss fram efterhand hur den nya hemsidan ska vara uppbyggd. Högerspalten som du hittar på alla andra sidor utom just här på förstasidan, kommer också att finnas på förstasidan framöver.

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Är typsnittet okej? Det här heter Ubuntu. Borde vi ha andra färger på länkarna? Funkar det att inte ha någon vänsterspalt? Är det något som saknas, eller något vi verkligen borde passa på att ändra? Maila dina synpunkter på den här sidan till webbredaktören Helena Frank eller ring henne på 040-611 10 20. Välkommen med dina tankar!

Ordinarie hemsida kommer inte att försvinna förrän strukturen är färdigbyggd här på den nya sidan. Du hittar ordinarie hemsida på www.skanestaltidning.se

33-2018, 17 augusti

Ur innehållet: ► Kroppens eget försvar ledtråd till medicin mot ögoninfektioner. ► Avskaffat vårdval inom ögonsjukvård viktig fråga för S. ► Månadens ansikte sitter på OS-by-tjejen Nathalie Nilsson. ► Para-EM i friidrott drar igång i veckan.

Sjukhus betalar nioårings ögonmedicin

I vårt senaste nummer berättade vi om den nioåriga Isabella Kühnel i Sätila som riskerade att bli blind sedan Västra Götalandsregionen dragit in högkostnadsskyddet för hennes dyra ögondroppar. Flickan lider av en mycket ovanlig njursjukdom som också påverkar ögonen. Nu har Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg beslutat sig för att stå för flickans medicinkostnader. Det berättar… Fortsätt läsa Sjukhus betalar nioårings ögonmedicin

32-2018, 10 augusti

Ur innehållet:

► Anhöriga ska förhindra fallolyckor bland äldre.
► Slopat vårdval och kommunal färdtjänst Vänsterpartiets valmelodi.
► Vårdval är bra och privat färdtjänstbokning möjligt säger Moderaterna.
► Mångtusenårig skånsk väg leder till stenåldern. Fortsätt läsa 32-2018, 10 augusti

31-2018, 3 augusti

Ur innehållet:

► Långa fängelsestraff i skånsk assistansfuskhärva.
► Miljöpartiet vill kunna bestämma var nya ögonkliniker får öppna.
► Östersjön perfekt för vrakletning.
► Personliga assistenters arbetsmiljö utreds. Fortsätt läsa 31-2018, 3 augusti