Serier

Sommarserie (2017)

Skånska filmer och filmplatser stod i fokus i denna serie. Vi började i Kristianstad och filmmuseet, där de första filmerna i Sverige spelades in. Sedan besökte vi bland annat Brösarps backar, där Bröderna Lejonhjärta och Äppelkriget delvis spelades in. Vi hittade återstoden av Kvarteret Korpen i Malmö, vi besökte Wallanders Ystad och plötsligt var i Vinslöv, för att nämna några avsnitt.
Ladda ner sommarserien 2017 i en zipfil.

Sommarserie (2016)

Detta år handlade sommarserien om Skånska smultronställen. Det ledde oss till en strand i Åhus, ett litet fiskemuseum i Skåre, och till doftande kryddor på Österlen, till exempel. Dessutom gjorde vi en nostalgisk tripp till bensinmackens förlovade tid, och gick på järnvägsmuseum i Kristianstad, bland annat.
Ladda ner sommarserien 2016 i en zipfil.

Kostserie (2016)

I en serie i nio delar går Charlotte Erlanson-Albertson, professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet, igenom hur olika livsmedel påverkar oss. Serien sändes under februari-mars 2016, och inslagen är gjorda av Birgitta Fredén.
Ladda ner kostseriens avsnitt i en zipfil.

Sommarserie (2015)

Temat för detta års sommarserie var Skånska resor. Vi åkte alltifrån ångtåg och gondol till färja och färdtjänst. Dessutom gick vi i kända författares fotspår och på pilgrimsvandring, bland annat.
Ladda ner sommarserien 2015 i en zipfil.